Mürüvvet Başdeğirmen son yolculuğuna uğurlandı

 

Geçen yıl 13 Mayıs tarihinde sahibi bulunduğu atla gezintiye çıktığı sırada attan düşerek beyin kanaması geçiren e yaklaşık 1,5 yıldır SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Yaşam Destek Ünitesine bağlı olarak yaşam mücadelesi veren 34 yaşındaki Mürüvvet Başdeğirmen dün öğle saatlerinde vefat etti.

Dün akşam saatlerinden itibaren evlerinin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden Başdeğirmen ailesi öğle saatlerinde İl Müftülüğü önünde düzenlenecek olan cenaze merasimi için cami önünde yerlerini aldı. On bin kişiye yakın kalabalığın katıldığı cenaze törenine

 AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı, TBMM önceki dönem Meclis Başkan Vekili ve Isparta eski Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ANAP Genel Başkanı ve eski bakanlardan Erkan Mumcu, Savcı Sayan, Isparta Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun, Yalım Halıcı, Hasan Basri Sönmez, eski milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mülki ve askeri erkan, belediye çalışanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Öğle namazının kılınmasının ardından meydanda kılınan cenaze namazı esnasında meydan kalabalığı almayınca namaz için bir süre beklenildi. Namazın kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze daha sonra nakil aracına konularak Asri Mezarlık’a götürüldü.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ailesi taziyeleri kabul etti.