Bakan Bolat: Elma depoda kalmayacak
Bakan Bolat: Elma depoda kalmayacak
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, depolarda kalan Isparta elmasının İçişleri ve Milli Savunma Bakanlarıyla görüşülmek suretiyle depolardan çekilerek tüketim...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, depolarda kalan Isparta elmasının İçişleri ve Milli Savunma Bakanlarıyla görüşülmek suretiyle depolardan çekilerek tüketiminin sağlandığını ve sorunun çözüldüğünü belirterek bu yıl için elmada bereketli sezon diledi
Ak Parti Teşkilat Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla Barida Otel’de yapıldı. Toplantıya Ak Parti Milletvekili Uğur Gökgöz, milletvekilleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanı M. Ali Ertuğrul ve teşkilat mensupları katıldı.
BENİM SÖZÜM VEKİLİN SÖZÜDÜR
Ak Parti İl Başkanı Furkan Cem Er “Bu program bana şunu gösterdi. Biz Isparta olarak birlik ve beraberlik içerisinde teşkilatımız ile uyumlu olarak çalışıyoruz. Biz her zaman şunu söylüyorduk. Benim sözüm milletvekilinin sözüdür. Milletvekilinin sözü belediye başkanının sözüdür. Belediye başkanının sözü il genel meclis başkanının sözüdür. Bundan sonra da Isparta milletvekilinin sözü Konya milletvekilinin sözüdür” dedi.
300 MİLYAR DOLARINA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “ Hedefimiz olan 300 milyar dolarlık ihracata emin adımlarla yaklaşıyoruz. Sizlerin bugünden itibaren de ekonomimize vermiş olacağınız, ticarete vermiş olacağınız desteklerle çok daha farklı yerlere geleceğimiz inancındayız. Ulusşararası Rekabeti Geliştirme Programı dahilinde ülkemiz çok büyük sınıf atladı. Isparta olarak yapmış olduğumuz ihracatta basamakları yükseltme içerisinde. Bu çok değerli bir ziyaret. Isparta geleceği için önemli bir ziyaret. Sayın Bakanımızın buraya teşviklerini iyi değerlendirerek şehrimize güzel hizmetler yapacağımız inancındayım” dedi.
BAKAN ELMA TEŞEKKÜRÜ
Ak Parti Milletvekili Uğur Gökgöz de “Isparta tarım, eğitim, daha sonra sağlık şehri olarak adlandırılıyor. Biliyorsunuz kıymetli dostlarım, tarımda, özellikle elmada Türkiye'de üretilen elmanın yüzde 25'i Isparta’da. Dolayısıyla çeşitli dönemlerde çeşitli sıkıntılarla pazarda sıkıntılar yaşadığımızı ifade etmiştik. Biz de bu geçtiğimiz dönemde Süveyş kanalındaki sıkıntıları Hindistan pazarındaki sıkıntıları, Sayın Bakanımıza söyledik. Bakanımız İçişleri Bakanımızı ve Milli Savunma Bakanımızı bizim yanımızdayken arayarak, Isparta'daki depolarda bekleyen elmanın bir an önce tüketilmesi adına büyük katkıda bulunmuştur. Dolayısıyla ben huzurlarınızda kendisine de tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
DEPODA BEKLEYEN ELMAYI ÇEKTİK
Ticaret Bakanı Ömer Bolat da, “Isparta'nın konuları, sorunları olduğunda milletvekilleri bakanları hemen dolaşıyorlar. Bana da geldiler elma stokları çok fazla, geçen kış nasıl yardımcı olabilirsiniz diye. Biraz dış pazarlama olsun iç piyasada da askerimiz, polisimizin elma tüketimini artırdık. Bu şekilde ürün elde kalmadı, değerini buldu. İnşallah bu yıl da güzel bir mahsul olur” dedi. Türkiye’nin 100 milyar dolarlık geliri olan ve 35 milyar dolar ihracat yapan bir lojistik sektörüne sahip olduğunu kaydeden Bolat “Hamdolsun kara, hava, deniz ve demiryoluyla Kovid döneminde ve Kovid sonrasında çok başarılı bir imtihan verdik. Bu yıl 100 milyar Türk Lirası üzerinde çiftçilerimize devlet bütçesinden destekler ödendi. Üretimin bolluğu da aynı şekilde tüketiciler açısından da çarşıda, pazarda, markette, gıda ürünlerinde fiyat artışlarını engellemiş oldu. Son 3 -4 aydır görüyorsunuz. Bu noktada stabil bir durum var, istikrarlı bir durum var ve biz tabii ki çiftçilerimizin yanında olmaya, desteklemeye devam edeceğiz. Fazla üretim noktasında onlara ihracat pazarlarını açmak için destek veriyoruz. Bazen üretim az olduğunda arz tedariki noktasında da çok dikkatli olmamız gerekiyor. Birinci önceliğimiz halkımızın 86 milyon vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak. Ondan sonra ihracat yapmak. Dövize çok ihtiyacımız var. Tabii ki zorunlu ithalatları yapabilmemiz için. Ama birinci önceliğimiz her zaman içeride vatandaşımız için arz tedariki, arz güvenliğini sağlamak. Bazen geçmiş yıllarda da oldu, geçen yıl da oldu. Üretimi az olan kritik ürünlerde ihracata kota getirme ya da sınırlama getirme gibi uygulamalar yapmak durumunda kaldık ve ihracattan fedakarlık etmek durumunda kaldık. Ama her şey tüketicilerimizin esenliği ve makul şartlarda ve fiyatlarda ürün alabilmeleri için” diye konuştu.
PİYASADAKİ DÜZENİ VE İSTİKRARI
SAĞLAMAYA GAYRET EDİYORUZ.
Salgın, savaş ve deprem sonrası ortaya çıkan aşırı fiyat artışı, hayat pahalılığı ile mücadele noktasında birçok sektörlerde önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Bolat “Perakende Ticaret Kanunu'nda değişiklikler yapıldı. Fahiş fiyat ve stokçuluk ile mücadelede cezalar 10 katı arttırıldı. Otomotivde biliyorsunuz çip krizinden başlayarak yedek parça eksikliğinden dolayı araç bulunamama problemleri vardı ve fahiş fiyat oluşuyordu. Göreve geldiğimizden sonra hükûmet olarak 2 ayda o çalkantılı dönemi bitirdik. Yine ikinci el motorlu taşıtlarda vatandaşın güvenli alış verişi için yeni bir yönetmelik çıkardık. Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan Bey ve ekibiyle beraber iç ticaretteki bu düzenlemeler piyasada istikrarı getirdi. Emlak sektöründe, oto sektöründe reel fiyatlarda ciddi düşmeler oldu. Çimentosunda hazır beton sektöründe, tavuk etinde salçalık domateste, ayçiçek yağı da temel ürünlerin hemen hepsinde önemli tedbirler aldık, Geçen yıl çok hızlı artma eğilimi gösteren zeytinyağında yine önemli kararlar aldık. Burada piyasadaki şartlara göre ince ayarlar yaparak piyasadaki düzeni ve istikrarı sağlamaya gayret ediyoruz. Aldatıcı reklamlara cezaları artırdık ve erişim yasağı koyma maddelerini getirdik. En son iki gün önce elektronik ilan doğrulama sistemine dayalı olarak e-devlet üzerinden emlakçıyı yetkilendirme mekanizmasını getirdik” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.